Opći uvjeti korištenja

 

Dobrodošli!

Ovim se uvjetima opisuju pravila i propisi za upotrebu web stranice SIMPIL BIKES d.o.o. koja se nalazi na www.simpil-bikes.hr.

Pristupom ovoj web stranici pretpostavljamo da se slažete s ovim uvjetima i odredbama. Ne nastavljajte koristiti www.simpil-bikes.hr ukoliko se ne slažete sa svim uvjetima i odredbama navedenim na ovoj web stranici.

Sljedeća terminologija primjenjuje se na ove Uvjete i odredbe, Izjavu o privatnosti i odricanje od odgovornosti i sve ugovore: "Klijent", "Vi" i "Vaš" primjenjuju se na vas, osobu koja se prijavi na ovu web stranicu i udovolji uvjeti poslovanja poduzeća. "Tvrtka", "Mi", "Mi", "Naše" i "Mi" odnosi se na našu tvrtku. "Stranka", "stranke" ili "nas" odnosi se i na klijenta i na nas same. Svi uvjeti odnose se na ponudu, prihvaćanje i razmatranje plaćanja potrebnih za provođenje postupka naše pomoći Klijentu na najprimjereniji način izričito u svrhu ispunjavanja Klijentovih potreba u vezi s pružanjem navedenih usluga Društva, u skladu s važećim zakonom Republike Hrvatske. Svaka upotreba gore navedene terminologije ili drugih riječi u jednini, množini, velikim slovima i / ili on ili ona smatra se izmjenjivom i stoga označava istu.

Tvrtka

SIMPIL BIKES d.o.o.
Bliznec 32, Zagreb
OIB: 79097782370
E-mail: info@simpil-bikes.hr
Tel: +385 99 339 5059

Kolačići

Koristimo kolačiće. Pristupom na www.simpil-bikes.hr prihvatili ste upotrebu kolačića u skladu s SIMPIL BIKES d.o.o.-  ovom politikom privatnosti.

Većina interaktivnih web stranica koristi kolačiće za dobivanje korisničkih podataka za svaku posjetu. Kolačići se koriste na našoj web stranici kako bi pružili funkcionalnost određenim područjima kako bi olakšali ljudima koji posjećuju našu web stranicu. Neki od naših partnera/oglašivača također mogu koristiti kolačiće.

 

Licenca

Ako nije drugačije navedeno, SIMPIL BIKES d.o.o. i/ili njegovi davatelji licenci posjeduju prava intelektualnog vlasništva na svim materijalima na www.simpil-bikes.hr . Sva prava intelektualnog vlasništva su zadržana. Ovom pristupu možete pristupiti s www.simpil-bikes.hr za svoju osobnu upotrebu u skladu s ograničenjima navedenim u ovim uvjetima i odredbama.

Dijelovi ove web stranice pružaju korisnicima mogućnost postavljanja i razmjene mišljenja i informacija u određenim dijelovima web mjesta. SIMPIL BIKES d.o.o. ne filtrira, ne uređuje, ne objavljuje i ne pregledava komentare prije njihove prisutnosti na Stranici. Komentari ne odražavaju stavove i mišljenja SIMPIL BIKES d.o.o.-a, njegovih agenata i/ili podružnica. Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja objavljuje svoje stavove i mišljenja. U mjeri u kojoj je dopušteno važećim zakonom, SIMPIL BIKES d.o.o. neće biti odgovoran za bilo kakve komentare ili bilo kakvu odgovornost, štetu ili troškove nastale i/ili pretrpljeni kao rezultat bilo kakve uporabe i/ili objave i/ili pojavljivanja komentara na ovoj web stranici.

SIMPIL BIKES d.o.o. zadržava pravo nadzirati sve komentare i uklanjati komentare koji se mogu smatrati neprimjerenim, uvredljivim ili uzrokovati kršenje ovih Uvjeta i odredbi.

Vi jamčite i izjavljujete da:

 • Imate pravo na komentare na našoj web stranici i za to imate sve potrebne dozvole i odobrenja;
 • Komentari ne krše pravo intelektualnog vlasništva, uključujući bez ograničenja autorska prava, patent ili zaštitni znak bilo koje treće strane;
 • Komentari ne sadrže niti jedan klevetnički, klevetnički, nasilnički, opsceni ili na drugi način ilegalan materijal koji predstavlja povredu privatnosti.
 • Komentari se neće koristiti za traženje ili promociju poslovnih ili prilagođenih aktivnosti ili za prikazivanje komercijalnih ili ilegalnih aktivnosti.
 • Ovim putem dajete SIMPIL BIKES d.o.o. neekskluzivnu licencu za upotrebu, reprodukciju, uređivanje i ovlaštenje drugih za upotrebu, reprodukciju i uređivanje bilo kojeg vašeg komentara u bilo kojem obliku i obliku ili mediju.
 • Upotreba logotipa SIMPIL BIKES d.o.o. ili drugih umjetničkih djela u svrhu udruživanja nije dopuštena osim ako postoji ugovor o licenci za zaštitni znak.
 • Bez prethodnog odobrenja i pismenog odobrenja ne smijete stvarati okvire oko naših web stranica koji na bilo koji način mijenjaju vizualnu prezentaciju ili izgled naše web stranice.

 

Sadržajna odgovornost

Nećemo biti odgovorni za bilo koji sadržaj koji se pojavi na vašoj web lokaciji. Pristajete da nas zaštitite i branite od svih tvrdnji koje se pojavljuju na vašoj web stranici. Nijedna veza ne može se pojaviti na bilo kojoj web stranici koja se može tumačiti kao klevetnička, opscena ili zločinačka ili koja krši, na drugi način krši ili zagovara povredu ili drugo kršenje prava trećih strana.

 

Vaša privatnost

Molimo pročitajte Pravila o privatnosti.

Prava rezerve

Pridržavamo pravo zahtijevati uklanjanje svih veza ili bilo kojih specifičnih veza na našoj web stranici. Slažete se da ćete odmah ukloniti sve veze na našu stranicu na zahtjev. Također zadržavamo pravo promjene ovih uvjeta u bilo kojem trenutku. Nastavljajući vezu na našu stranicu, prihvaćate da se obvezujete ovim uvjetima i odredbama.

 

Uklanjanje veza s naše stranice

Ako na bilo kojoj web stranici pronađete bilo kakve veze koje su iz bilo kojeg razloga uvredljive, slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vrijeme. Razmotrit ćemo zahtjeve za uklanjanje.

Ne jamčimo da su informacije na ovoj web stranici točne, ne jamčimo za njezin integritet ili točnost; niti obećavamo da ćemo osigurati da web stranica ostane dostupna ili da se ažurira materijal na web mjestu.

 

Odricanje

U najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom isključujemo sva zastupstva, garancije i uvjete koji se odnose na našu web stranicu i upotrebu ove web stranice. Ništa u ovom odricanju odgovornosti neće:

 • ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za smrt ili osobne ozljede;
 • ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za prijevaru ili lažno predstavljanje;
 • ograničiti bilo koju od naših ili vaših obveza na bilo koji način koji nije dopušten važećim zakonom; ili
 • isključiti sve ili naše obveze koje se prema važećem zakonu ne mogu isključiti.

Ograničenja i odricanja od odgovornosti navedeni u ovom odjeljku i drugdje u ovom odricanju odgovornosti: (a) podliježu prethodnom stavku; i (b) regulirati sve obveze koje proizlaze iz odricanja, uključujući obveze koje proizlaze iz ugovora, odštete i kršenja zakonom propisane dužnosti.

Sve dok se web stranica i informacije i usluge na web mjestu pružaju besplatno, nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje prirode.

 

WEBSHOP

 

Osnovni pojmovi

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.simpil-bikes.hr ili prilikom preuzimanja pošiljke.

 

Osobni podaci i poslovna sposobnost

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost). Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. SIMPIL BIKES d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.simpil-bikes.hr.

 

Cijena

SIMPIL BIKES d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos cijena usluga. SIMPIL BIKES d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti. Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka SIMPIL BIKES d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

Podaci o proizvodima i raspoloživost proizvoda

Podaci o proizvodima na www.simpil-bikes.hr sačinjeni su temeljem SIMPIL BIKES d.o.o. baze podataka. Podaci o uslugama i proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.simpil-bikes.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.simpil-bikes.hr, SIMPIL BIKES d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju www.simpil-bikes.hr može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, SIMPIL BIKES d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.simpil-bikes.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

 

Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

Pouzećem - U trenutku kada je narudžba zaprimljena, SIMPIL BIKES d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ako kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Je li ispravno napisana e-mail adresa
 • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.simpil-bikes.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponoviti proces naručivanja

 

Način kupnje na web shopu

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu. Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“. Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za plaćanje gotovinom. Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Naruči“.

Nakon pritiska na tipku „Naruči“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ako se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda bit će naznačena cijena poštarine.

Cijena poštarine je uključena u cijenu proizvoda. Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

 

Naplata / autorizacija

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn).

 

Korištenje kupona i popusta

Našim Facebook i Instagram prijateljima te newsletter pretplatnicima povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja. Ako još ne primate naš newsletter, ne propustite priliku i prijavite se.

Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta upišite točan tekst i/ili znakove na kuponu, potvrdite ga – i popust će se automatski obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u „Košarici“ u trećem koraku procesa plaćanja. Dakle, iskoristite ove pogodnosti neposredno prije nego završite Vašu kupovinu.

Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona. Ako u bilo kojem trenutku zapnete, rado ćemo Vam pomoći, javite se.

 

DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe koju je odabrao SIMPIL BIKES d.o.o.. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda je uključena dostava.

SIMPIL BIKES d.o.o. se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora. Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u SIMPIL BIKES d.o.o. jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja.

Ako kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail, odabrani proizvod bit će dostavnom službom upućen na adresu kupca. Kada SIMPIL BIKES d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, SIMPIL BIKES d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

 

Materijalni nedostaci proizvoda

SIMPIL BIKES d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Naručeni proizvodi pakirani su tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ako nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor SIMPIL BIKES d.o.o. jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti SIMPIL BIKES d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ako proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na zamjenu proizvoda. Kupac je dužan u roku od tri dana od dana preuzimanja uputiti pisani prigovor o nedostatku SIMPIL BIKES d.o.o. jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

 

PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor SIMPIL BIKES d.o.o.-u, e-mailom na: info@simpil-bikes.hr ili pismeno na adresu: Bliznec 32, 10000 Zagreb.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • Isporuka robe koja nije naručena
 • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
 • U slučaju zahtjeva za povratom robe iz gore navedenih opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor tvrtki SIMPIL BIKES d.o.o. i to e-mailom na email.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se moraju navesti broj narudžbe, broj računa te podaci naručitelja. SIMPIL BIKES d.o.o. potvrdit će primitak prigovora pisanim putem u roku od 15 dana. U slučaju opravdanog prigovor, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

SIMPIL BIKES d.o.o. prihvatit će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi SIMPIL BIKES d.o.o..

 

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, SIMPIL BIKES d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 30 dana od dana kada SIMPIL BIKES d.o.o. roba bude vraćena nazad. Povrat novca bit će izvršen tako da će se iznos uplatiti na tekući račun kupca.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

Partnerski program

SIMPIL BIKES d.o.o. je isključivo odgovoran samo za sadržaj na www.simpil-bikes.hr nije odgovoran za sadržaje parnerskih prodavatelja naših proizvoda, njihov način oglašavanja kao niti sadržaj njihove internet stranice ili prodajnog mjesta.

 

 

Primjena uvjeta prodaje

Korištenjem usluga SIMPIL BIKES d.o.o. web shopa prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama tvrtke SIMPIL BIKES d.o.o. te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop. SIMPIL BIKES d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.